MENUZOEKEN
Bekijk onze foto's

Groep 5


Welkom in groep 5!

Wij zijn een gezellige groep. Elke dag zijn we druk bezig met rekenen, spelling en taal. Het automatiseren van de tafels is onze dagelijkse bezigheid. Bij taal leren we zelfs al wat het stoffelijk bijvoeglijk naamwoord is. In de middag verkennen we de wereld om ons heen door middel van de zaakvakken. Bij geschiedenis starten we met de tijd waarin wij nu leven: de tijd van televisie en computer. Dan gaan we terug in de tijd, totdat we bij de periode van jagers en boeren zijn aangekomen. Het is erg interessant om te ontdekken dat de geschiedenis zijn sporen heeft achtergelaten. Bij aardrijkskunde en biologie komen we erachter hoe mooi en gevarieerd God alles geschapen heeft. We zien daarbij ook dat de keuzes die we als mens maken invloed hebben op onze omgeving.

 

Natuurlijk zitten we niet alleen maar met onze neus in de boeken. Bewegen vinden we enorm belangrijk! Elke week hebben we gym en zwemmen, daar gaan we altijd met veel enthousiasme heen.

 

Ook thuis hoeven we ons niet te vervelen, in groep 5 krijgen we namelijk ook huiswerk en repetities. Zo leren we bijvoorbeeld Bijbelteksten, oefenen we topo en maken we de oefeningen van Holmwoods.

 

Het tweede halfjaar geeft iedere leerling een spreekbeurt. Het is erg leerzaam om naar elkaar te luisteren en ook om te oefenen om voor een groep te presenteren.

 

U merkt het, we hebben genoeg bezigheden in groep 5!

 

Hartelijke groeten,

Juf Carola en Juf Andrea

Merellaan 1
4461 RH Goes

T 0113-228057
E info@koelmanschoolgoes.nl